Pages

November 13, 2010

I made...

This time I made chocolate tres leches. A spin on a normal tres leches, a popular dessert here in El Salvador as well as in the rest of Latin America. A tres leches dessert is basically a sponge cake soaked with evaporated milk, condensed milk, and whole milk, hence its name (three milks); and covered with some frosting and cinnamon. Super light, moist and delicious. 

My take on this dessert came up because a girl in college asked me if I could make a chocolate tres leches, she needed it for a project for a class. So yeah, I had never made it before but I thought it wouldn't be much different than making the regular version that I think I've mastered ;) In the end I made it, added a bit of chocolate to the cake and the milk and this is what it turned out to be.

Esta vez hice un tres leches de chocolate. Un par de cambios a un tres leches, postre tan popular aqu en El Salvador como en el resto de America Latina. Es básicamente una torta bañada de leche evaporada, leche condensada y leche entera, por eso es así su nombre. también va cubierto con turrón y un poco de canela.

La idea del tres leches de chocolate surgió cuando una chica en la Universidad me preguntó si podía hacerlo ya que necesitaría para un proyecto de una clase. Le dije que si, aunque jamás lo había hecho de chocolate pero pensé que no iba a ser mas complicado que la version normal, que creo que ya lo tengo dominado ;) Al final lo hice agregando un poco de chocolate tanto a la torta como a la leche, quedo asi:



I could finally taste it when I came back home since they had to see what it looked like whole :'( but all I can say is that it was well worth the wait cause it was delicious!
Lo pude probar hasta que regrese a casa porque no lo podia partir antes para que vieran la presentación del postre entero :'( pero estaba increiblemente bueno!

P.S. I got asked me to make 15 tres leches desserts :D woohoo! Great business.
P.D. Me han hecho un pedido de 15 tres leches :D woohoo gran negocio.

No comments:

Post a Comment