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December 1, 2013

FOODIE FASHIONISTA: CREAM PUFFS


Last week I showed you how to make pastry cream... but what to do with it now? I mentioned that it would be great for filling cream puffs so today I'm sharing a recipe that I LOVE: Pâte à Choux. This recipe is one of my "basic" recipes as it can be used to make different things both savory and sweet, but today we're making cream puffs/profiteroles (round pastries) :) 

La semana pasada les enseñé como hacer crema pastelera… pero y hoy que hacemos con ella? Les mencioné que sería buena como relleno para unos cream puffs así que ahora les comparto una receta que AMO: Pâte à Choux. La pasta choux es una de mis recetas "básicas" ya que puede ser utilizada para hacer diferentes cosas tanto duclces y saladas. Hoy nos enfocaremos en hacer profiteroles :) 








**Puffy and golden! :D**



*I make this recipe using a scale to weigh my ingredients, more precise*
*Hago esta receta utilizando una báscula para pesar mis ingredientes, es más exacto*

Cream Puffs:

78 g All purpose flour
Pinch of Salt
1.8 g Sugar
50 g Margarine
125 ml Water
15 ml Milk
2 Eggs

Pastry cream for the filling
Powdered sugar for dusting

Prepare a baking sheet with a piece of foil or parchment paper and set aside. Preheat your oven to 350 F.
Combine the flour with sugar and salt.
In a sauce pan bring the water, milk and margarine to a boil. The margarine must be melted.
Remove the saucepan from the heat and dunk in all the flour at once. Mix quickly with a wooden spoon until the mixture is homogeneous.
Return to the heat and cook on medium until the mixture separates from the sides of the pan.
Remove from the heat again and let cool while you stir. 
Make sure it's cool enough and add your eggs one at a time mixing after each addition until it becomes smooth.
Transfer the batter to a pastry bag fitted with a star tip and start piping on the baking sheet. Make into rounded shapes.
Bake for 25-25 minutes or until puffed and golden.

Once they're baked through, let them cool.
Slice off the tops with a knife (a perfect puff will be hollow) and fill with pastry cream. Sprinkle with powdered sugar and serve.


Profiteroles:

78 g Harina todo uso
Pizca de Sal
1.8 g Azucar
50 g Margarina
125 ml Agua
15 ml Leche
2 Huevos

Crema pastelera para el relleno
Azucar pulverizada para espolvorear

Prepara una bandeja para hornear con un trozo de papel de aluminio o papel encerado. Precalienta el horno a 350 F.
Combina la harina con el azúcar y la sal.
En una cacerola pon el agua, la leche y la margarina hasta que hierva. La margarina debe derretirse.
Retira la cacerola del fuego e introduzca la harina de una vez. Mezclar rápidamente con una cuchara de madera hasta que la mezcla este homogénea.
Regrese a cocinar a fuego medio hasta que la mezcla se separe de los lados de la cacerola.
Retirar del fuego y dejar enfriar mientras se revuelve.
Asegúrate que esté lo suficientemente fría y añade los huevos uno a la vez mezclando después de cada adición hasta que la pasta se vuelva suave.
Transfiere la masa a una manga pastelera con una punta de estrella y haz rosetas en la bandeja para hornear.
Hornea durante 25-25 minutos o hasta que se inflen y doradas.

Una vez se han cocido, deja que se enfríen.
Rebana la parte superior con un cuchillo (un profiterol perfecto será hueco) y rellena con crema pastelera. Espolvorea con azúcar en polvo y sirve.





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