November 17, 2013

FOODIE FASHIONISTA: MOZZARELLA STICKS


Cheese sticks are one of those foods that appeals to people of any age. I mean, who doesn't love food that you can eat with your hands? Mozzarella sticks are not only fun snacks, but can be also served as appetizers for your next get together. And what's better than something homemade?! Read below to find the ingredients and step y step recipe. Hope you try them out and like them!

Los deditos de queso son uno de esos alimentos que atrae a personas de cualquier edad. A quien no le gusta la comida que se puede comer con las manos? Los palitos de mozzarella no son sólo snacks  divertidos, pero también pueden ser servidos como aperitivos para su proxima reunión. Y que es mejor que algo hecho en casa!? Continuen leyendo para encontrar los ingredientes y la receta paso a paso. Espero que la prueben y les guste!









Mozzarella Sticks:

8 pieces String Cheese
1/4 cup All Purpose Flour
1 Egg
1 Tbsp Milk
1/2 Tbsp Dried parsley flakes
1/4 Tsp Garlic salt
1/2 cup Panko bread crumbs
Canola Oil, for frying

Prepare a baking sheet of dish with waxed paper and set aside.
You will need 3 bowls for the coating process: 1- Flour, 2-Egg, 3-Bread crumbs
Add the parsley flakes and garlic salt to the panko bread crumbs.
Whisk the egg and milk lightly.
Slice the string cheese in half.
Start by coating your cheese pieces one by one in flour, then submerge them in the egg mixture, and finally roll them around in the seasoned panko crumbs.
Place them on the dish with waxed paper and repeat process until all the sticks are covered.
Now you will have to freeze the cheese sticks for about 20 minutes to ensure the cheese won't melt so easy.

When it's time to fry them, warm up the oil in a pan over medium heat. When hot, add about 5 sticks at a time. Be very careful as the oil will be hot and can spatter. 
Watch them carefully and turn them over so they can brow evenly.
When golden, transfer to a paper towel lined plate.
Serve immediately with the sauce of your choice.


Deditos de Mozzarella:

8 piezas de "String Cheese"
1/4 taza de harina todo uso
1 huevo
1 cucharada leche
1/2 cucharada hojuelas de perejil seco
1/4 cucharadita de sal de ajo
1/2 taza de migas de pan panko
Aceite de canola para freír

Prepara una bandeja para hornear o un plato con papel encerado.
Necesitarás 3 platos para el proceso de cobertura: 1- Harina, 2- Huevo, 3 -Migas de pan
Agrega el perejil y sal de ajo a las migas de pan panko.
Bate el huevo y la leche ligeramente.
Corta los palitos de queso por la mitad.
Comienza cubriendo las piezas de queso, una por una en harina, luego sumergirlos en la mezcla de huevo, y por último rodarlos en las migas panko sazonadas.
Colócalos en la bandeja con papel encerado y repite el proceso hasta que todos los palitos estén cubiertos.
Ahora tendrás que congelar los palitos de queso por unos 20 minutos para asegurar que el queso no se derrita tan fácil al freirlos.

Cuando es el momento de freír, calienta el aceite en una sartén a fuego medio. Cuando esté caliente, añade unos 5 palitos a la vez. Ten mucho cuidado que el aceite está muy caliente y puede salpicar.
Mira con cuidado tus deditos de queso y dales la vuelta para que puedan dorarse de manera uniforme.
Cuando han dorado, transfierelos a un plato cubierto con toallas de papel para absorber el exceso de aceite.
Sirve inmediatamente con la salsa de tu elección.





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...